Framställning av samhällsidealet

Dagens samhälle framställer kvinnorna på ett sätt som inte är rimligt. De ska vara så smalt och se så fräscht ut som möjligt. Helst så ska man vakna med sminket på lika snyggt som dagen innan. Är det verkligen rimligt, ser de flesta av världens kvinnor ut så. Ser alla modeller och kändisar ut så även på deras fritid? Har svårt att tro det.


 

De är också vanliga människor, precis som vi. De har ett eget liv där de ser lite halv sunkiga ut i sina mjukisbyxor. Så varför ska idealet vara på det sättet då? Man retuscherar bilder hit och dit. Ingen får se ut som de verkligen gör utan att man inte ska passa in. Egentligen ser kändisar och modeller inte ut som de gör på bilder som de gör i verkligheten. För så gott som alla bilder retuscheras, man tar bort orenheter i hyn, lägger till skuggor och en hel del annat. Så att idealet är som det är beror på fusk egentligen. Man fuskar med bilderna med andra ord, man ändrar om så att personerna ska se så perfekta ut som möjligt. Vilket leder till att små flickorna får falska förebilder, de vill se ut som sina idoler som de har sett på bilderna, bilderna som är falska. De vill vara så perfekta som sina idoler, men så gott som ingen är så pass perfekt som det visas på bilderna.

 

Ett annat problem är skyltdockorna, som är extremt smala. Vilket gör så att kläderna sitter bra, men är större delen av befolkningen så smala? Jag tror dock inte det. När man då går in och provar kläderna så blir besvikelsen väldigt stor. Varför sitter kläderna så bra på skyltdockorna men inte på mig? Jag tror att många tjejer som nyss kommit upp i tonåren och är väldigt osäkra på sig själva, kan må väldigt dåligt. Det kan säkerligen leda till ätstörningar för en del av de osäkra unga kvinnorna. De tycker inte att det passar in i samhället, de ser bara alla smala provdockor, alla perfekta kändisar och alla smala unga kvinnor som de går förbi på stan. De ser inte hur världen och verkligheten ser ut egentligen.


Linus 20-års fest

I lördags var man då på Linus 20-års fest.. Vilket var riktigt trevligt om ni frågar mig, men det var ju en viss person som inte verkade ha så kul.. Men det var ju samma sak på nyår så hon är väll sådan som person kan jag tänka mig.. Det var litte tråkigt att inte Catti var med, hade varit kul att träffa henne igen.. Men får hoppas att det blir fler gånger man festar med detta gäng! Enligt Tommy tyckte han att jag och Linnea absolut skulle festa med oss, i alla fall Jag för jag är ju trotts allt inte Lelles lillasyster :P Hehe..

Hade hoppats på att få prata lite mer med en viss person, men så blev det ju dock inte.. Det är kanske därför man hoppas ytterligare att få festa med de folket igen.. För i det folket så finns den där personen som jag verkligen skulle vilja prata mer med..


Det var mycket trevligt att få snacka med Emma igen, pratades ju vid en hel del på nyår.. Men hon hann sticka innan jag fick hennes nr, ännu en anledning att jag måste festa med dom igen.. :/

Denna kväll fick jag också träffa Linneas pojkvän Jocka.. Han verkar ju snäll och så, var lite svårt att få en hel uppfattning.. Tyckte dock synd om Linnea med tanke på att det blev tydligen lite mycket dricka till honom :S

Fick även träffa Linus flickvän Lotta som var mycket trevligt så henne måste Linus hålla fast vid, det har jag bestämmt :P Hehe.. Pratade nästan hela kvällen med henne, om allt och inget.. Riktigt trevligt!


RSS 2.0