Göteborgsresan

Resan började fredagen den 24 april klockan 09:37 då jag tog bussen från Strövelstorp in till Änelholm.
I Ängelholm mötte jag upp Malin på stationen så vi kunde ta tåget som gick mot Göteborg 10:13. När vi kommer på tåget så sitter det några på våra platser, så vänligt men bestämmt informerar vi dem att det är våra platser och att de måste flytta på sig :) Så vi fick våra platser! Resan upp bestod av prat i mängder, jag som ändå hade köpt en tidning och laddat iPoden, men det hade jag inte behövt. Jag kan berätta att vi klämde ett helt paket Gifflar på vägen upp också :P hehe
När vi kom fram i Göteborg vid 12:15 cirka, så gick vi mot hotellet, vi hade turen på vår sida. Rummet var klart och vi fick ett helt nyrenoverat rum. Det kändes lyx!
Rummet var mycket fint! (lägger upp lite bilder när jag kommer hem idag hade jag tänkt)
När vi hade lämnat packning och slängt in jackorna i garderoben begav vi oss ner i receptionen för att köpa Göteborgspass, kändes lite kul att kunna säga "Sätt upp det på rummet" hehe.. Sen gick vi till Nordstan!! Och det är helt underbart  köpcenter!! Massa butiker och det är butiker överallt!! Efter några timmars shopping ringde Johan för att höra om vi ville träffas för en fika! Så efter ett tag kom han och Michael för att möta upp oss och så begav vi oss utanför nordstans trygga väggar för att gå ut i stora staden :) Vi hittade ett mysigt fik, men jag tog bara en lattte och en juice och Malin tog en cola då vi hade ätit McDonalds ganska nyligen. Efter att ha suttit och fikat ett tag gick vi mot EkoStore, en butik med bara ekologiska varor! Så där gjorde vi ett inköp på Ekologisk cola! Som visade sig vara rikigt god!
Efter Ekostore skildes vi från Johan och Michael, så vi begav oss tillbaka till Nordstan för att fortsätta shoppa! Men vi var ganska trötta, så vi gick inom hemköp för att köpa chips och sen Systemet för lite Cider :)
När vi sen är tillbaka på rummet så inser vi efter ett tag att vi är lite småhungriga. Så vi beger oss tilbaka ner till hemköp och köpte lite godis och baguetter :) Sen satte vi oss i sängarna vid åtta till Så Ska Det Låta och åt våra baguetter krängde chips och godis och hade det bara mys!
Vi var väll i säng strax efter tolv tror jag.

Lördagen började med att klockan ringde klockan 8.. Så då var det bara att hoppa in i duschen för att göra vid sig :) Vid nio var vi klara för att gå ner till frukosten som i sin tur var helt underbar. Kan garantera att man var mätt när man gick där ifrån. Efter frukosten så gick vi upp på rummet för att hämta väskorna så gick vi inom nordstan då Malin skulle köpa en kofta/munktröja. När det var klart letade vi upp spårvagnen som skulle ta oss mot Liseberg och Universeum! När vi hittat rätt så var det bara att vänta några minuter sen kom den, vi var tveksamma till hur vi skulle göra så vi gick bara på :P Vi visste ju att vi åkte gratis med våra göteborgspass så vi var egentligen inte så oroliga :P
Nu var klockan ungefär elva och när vi hoppar av vid Liseberg så står det redan folk utanför och köar, då är det en timme kvar tills de öppnar.. :/ Men vi hade Universeum som mål, så vi gick dit och gick rundan där inne, massa intressanta djur och roliga saker att hitta på med :) Det var kul helt enkelt! Sen är klockan strax innan ett när vi är klara där så då går vi mot Liseberg, visar upp GBGpasset och kommer in gratis. :) Vi bestämmer oss för att köpa Lisebergshäftet och få 7 kuponger var. Inser i efterhand att vi skulle kunna ha köpte ett åkpass då det iprincip inte var någon kö till någonting. Men vi fick åkt Lisebergsbanan, Balder och JukeBox :) Sen blev det lite spelande och strosande! Vi åt lunch vid halv fyra, jag valde Fish and Chips vilket är sjukt gott! Efter ett tag till så kände vi oss nöjda och åkte tillbaka till hotellet. Där vi satt ett litet tag innan vi bestämmde oss för att gå ut och gå en runda till. :) Hade egentligen tänkt gå ut på ett ställe som heter Trädgårn, så vi letade upp det. Men när vi hade hittat det så insåg vi att vi egentligen var sjukt trötta efter att ha varit igång hela dagen och gått så mycket. Så vi bestämde oss för att gå ut och äta gott istället.
Så väl tillbaka till hotellet ett tag senare bad vi om ett bra ställe att äta på och blev då rekomenderade Jensen's Böfhus. Så vi gick dit och bokade ett bord klockan halv nio, sen tillbaka till hotellet för att slappa lite, sen blev klockan dags för att göra vid sig, så vi bytade om och klädde upp oss lite :) Sen begav vi oss till restaurangen där maten var fantastisk. Vi var super mätta när vi gick därifrån cirka två timmar senare. Vi gick raka vägen till hotellet och slängde oss på sängen och satte på tv och snackade lite! Sen somnade vi gott vid halv ett..

Även på Söndagen ringde klockan vid åtta, men denna gång låg vi och drog oss lite längre :) Ännu en gång var frukosten sjukt god och mättande! Efter frukosten gick vi tillbaka till rummet och slappade en timme för att sedan gå en runda på stan, stannade till på Espresso House så jag fick mig en vanilla Latte :) Sen blev klockan helt plötsligt halv ett, och vi skulle checka ut om en halv timme, så vi begav oss tillbaka till hotellet, packade det sista sen gick vi ner checkade ut :( Sen begav vi oss till tåget som skulle gå 13:42, vi hittade rätt spår och som tur är stod tåget där redan, så vi satt lite utanför för att ta lite luft innan vi stängde in oss på tåget, men sen gick vi in för att hitta platserna. Bra platser fick vi denna gången också! Även under hemfärden blev det inget musiklyssnande eller läsande utan bara prat :)
Ungefär 15:45 var vi hemma i Ängelholm.

Detta var en grymt bra resa som måste göras om. Jag är lite inne på den 23-25 oktober, men att man kanske åker några stycken då istället?!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0